Συμβουλές Ασφαλείας

Πώς να κρατήσει ένα σπίτι ασφαλές από κλοπή

Η παραβίαση του σπιτιού σας είναι μια τρομακτική εμπειρία. Όχι μόνο θα αισθάνεσαι ανασφαλής σε ένα μέρος όπου είναι εξ ορισμού  ο χώρος που αισθανόμαστε θαλπωρή, ασφάλεια και άνεση, αλλά μπορείτε να χάσετε πιθανώς τιμαλφή, πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα, που έχετε εργαστεί σκληρά για να αποκτήσετε, και οικογενειακά κειμήλια που είναι αναντικατάστατα. Ευτυχώς, μια σειρά από συμβουλές θα βοηθήσουν  να κρατήσετε  το σπίτι σας ασφαλές από κλοπή. Καμία από αυτές της προτεινόμενες συμβουλές  δεν είναι αλάνθαστη λύση, αλλά αν ληφθούν όλες οι συμβουλές ασφαλείας  θα μειώθει δραματικά η πιθανότητα ότι θα γίνετε θύμα κλοπής.

Οδηγίες

1

Ασφαλίστε τα ανοιχτά παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.

Πολύ απλά όσο πιο πολύ δυσκολεύουμε ένα διαρρήκτη τόσο πιο πολύ τον αποτρέπουμε από το να  επιλέξει το δικό μας σπίτι.  Είναι αποδεδειγμένο ότι οι διαρρήκτες πολύ σπάνια στοχοποιούν κάποιο σπίτι. Αντιθέτως επιλέγουν περιοχή και διαλέγουν το σπίτι με την ευκολότερη πρόσβαση.  Έτσι όταν έχουμε  ασφαλισμένα τα παράθυρα και έχουμε κλειδώσει τις εξωτερικές πόρτες δυσκολεύουμε το έργο τους. Καλό είναι να ασφαλίζουμε τα παράθυρα  ακόμα και στον δεύτερο όροφο του σπιτιού.

_________________________________________________

2

Τοποθετήστε «ματάκι»  στην κεντρική είσοδο του σπιτιού/διαμερίσματος 

Με την τοποθέτηση ενός «ματιού»  δεν αυξάνουμε το επίπεδο ασφαλείας της πόρτας  μας, αλλά μπορούμε να δούμε ποιος είναι στην πόρτα  μας χωρίς να την ανοίξουμε.

Προτιμήστε  ένα ματάκι με ορατότητα 18Οο  μοιρών, για να έχετε πλήρη ορατότητα.

Παράλληλα  συνίσταται   η εγκατάσταση φωτισμού πάνω από την πόρτα με το άναμμα από μέσα από το σπίτι, ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα  του ανθρώπου που βρίσκεται στο κατώφλι μας.

Φυσικά δεν ανοίγουμε την πόρτα μας σε κανέναν, για τον οποίο δεν είμαστε σίγουρη.

__________________________________________________

3

Τοποθετήστε αφαλό ασφαλείας με defender

Η κύρια είσοδος του σπιτιού / διαμερίσματος  πρέπει να έχει  ειδικό κύλινδρο (αφαλός)  ασφαλείας με προστασία από  defender

(το defender  είναι ειδική χαλύβδινη ροζέτα που καλύπτει τον αφαλό).

Επίσης καλό είναι η κλειδαριά να είναι προστατευμένη με
ατσάλινο λαμάκι.

_____________________________________________

4

Τοποθετήστε πρόσθετη κλειδαριά ασφαλείας και σε θωρακισμένη πόρτα

ανοιγμα πορτας κλειδαρας

Με την τοποθέτηση μιας πρόσθετης κλειδαριά ασφαλείας στην εξώπορτα σας,  αυξάνεται σημαντικά το επίπεδο της  ασφάλειας  που σας παρέχει η πόρτα σας.

Η τοποθέτηση 2ης κλειδαριας ασφαλειας  συνίσταται ειδικά σε απλές πόρτες, αλλά προτείνεται και για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, γιατί κάνει την πόρτα σχεδόν αδιάρρηκτη.

________________________________________________

5

Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την The Washington Post, τα σπίτια χωρίς συστήματα συναγερμού είναι τρεις φορές πιο πιθανό να στοχοποιηθούν  από ληστές συγκριτικά με τα σπίτια με εγκατεστημένα συστήματα.  Το πιο απλό σύστημα ασφαλείας είναι ένας απλός συναγερμός. Τα συστήματα συναγερμού μπορούν  να συνδεθεί σε οποιαδήποτε κατοικία ή διαμέρισμα και να «ελέγχουν»  όλα τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού.  Προσωπικά θα σας προτείναμε  να  εγκαταστήσετε και εικονικά  ένα κουτί σαν αυτά των συναγερμών, ώστε να φαίνεται ότι έχετε συναγερμό, γιατί πολλές φορές αυτό είναι αρκετό να αποτρέψουν κάποιον διαρρήκτη από το να επιλέξει το δικό σας σπίτι. Φυσικά για ολοκληρωμένη κάλυψη προτείνετε η τοποθέτηση συναγερμού σε  συνεργασία με μια εταιρία σεκιούριτι  που είναι ο μοναδικός καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι κάποιος θα φυλάει  το σπίτι σας, ενώ είστε μακριά (διακόπτες, επαγγελματικό ταξίδι, σ/κ  στο χωριό)

___________________________________________________

6

Εγκαταστήστε καλό εξωτερικό φωτισμό.

Αν έχετε οποιεσδήποτε σκοτεινές περιοχές γύρω από το σπίτι σας, δίνετε σε  έναν κλέφτη το τέλειο μέρος για να κρυφτεί. Σε ένα σπίτι με  αυλή ο εξωτερικός φωτισμός με ανιχνευτές κίνησης με φωτοκύτταρα  προφυλάσσει το σπίτι  αιφνιδιάζοντας τον επίδοξο διαρρήκτη.  Παράλληλα, αν στις οδούς περιμετρικά του σπιτιού σας   υπάρχουν καμένες λάμπες επικοινωνήστε με τον δήμο για την άμεση αντικατάσταση.

___________________________________________________

7

Ακανθώδη Φυτά 

Περιμετρικά του φράχτη σας, σε σπίτι με αυλή,  ή περιμετρικά της βεράντας σας στο διαμέρισμα σας  επιλέξτε ακανθώδη φυτά.  Τα φυτά με έντονες αιχμές δημιουργούν υψηλό κίνδυνο για τον ληστή να τραυματιστεί και αποτρέπουν τον ληστή στο να επιλέξει το σπίτι σας.

____________________________________________________

8

Πάρτε ένα σκυλί.

Σε αντίθεση με κοινή πεποίθηση, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ένα τεράστιο επιθετικό  σκυλί φύλακα για να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τους κλέφτες. Λόγω της οξυμένης ακοής και όσφρησης ο σκύλος αντιλαμβάνεται ταχύτερα τον επίδοξο διαρρήκτη. Έτσι ένας σκύλος χρειάζεται μόνο να γαυγίζει. Θόρυβος από το γαυγισμά προσελκύει την προσοχή και ειδοποιεί εσάς  και τους γείτονες ότι κάτι πηγαίνει στραβά.  Επιπλέον   είναι  πολύ ευχάριστη συντροφιά  🙂

Εγώ και ο Ζορκ μου!

Δημοφιλή
Ωράριο & Info
Τηλ. 6984519189
Δευτέρα έως Παρασκευή
8:30 - 18:00

Σάββατο
Αποκλειστικά με ραντεβού για εξωτερικές εργασίες